no bake citrustaartje

Dit taartje hoef je niet te bakken, lekker makkelijk dus! Zorg er wel voor dat je hem op tijd maakt want hij heeft wat opstijftijd nodig in de koelkast. Het is een fris taartje, lekker als dessert of gewoon zo, bij de koffie.  

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 8 Serving(s)

Ingrediënten bodem

175 gram ongebrande notenmix
100 gram ontpitte medjoul dadels
50 gram kokosolie
1 theelepel speculaaskruiden
1 mespunt zout

Ingrediënten vulling

300 gram Griekse yoghurt
2 blaadjes gelatine
1 stuks citroen of sinaasappel
50 ml agavesiroop

Ingrediënten topping

0.5 stuks citroen of sinaasappel
15 gram ongebrande notenmix

Bereidingswijze

  1. Zo maak je dit lekkere taartje:
  2. We beginnen met de bodem:
    • Vet een springvorm van 18 centimeter licht in en bedek de bodem met bakpapier. Zet dit weg tot gebruik. 
    • Smelt de kokosolie. 
    • Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix tot een vrij glad geheel. De noten moeten flink gehakt zijn maar het hoeven geen kruimels te zijn. 
    • Doe het mengsel in de springvorm. Verdeel het met de bolle kant van een lepel gelijkmatig en druk het geheel goed aan. Zet de vorm in de koelkast. 
  3. Nu gaan we verder met de vulling:
    • Laat de blaadjes gelatine in koud water weken volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
    • Verwarm de Griekse yoghurt samen met de agavesiroop in een steelpannetje. Laat het niet koken. 
    • Rasp de schil van de citroen (of sinaasappel) en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe aan het yoghurt mengsel en warm even mee. 
    • Knijp de blaadjes gelatine goed uit en roer ze met een garde door de yoghurt. Roer dit goed door. 
    • Mix de helft van de citroenrasp (of sinaasappelrasp) door het geheel en giet het op de bodem. 
    • Zet de taart voorzichtig in de koelkast en laat hem daar 3-4 uur opstijven. 
  4. Dan nog even de topping:
    • Hak de noten fijn en verdeel deze samen met de rest van de citroenrasp (of sinaasappelrasp) over de taart. 
  5. En klaar is je taartje, eet smakelijk!

Be the first to post a review