venkelsalade met gerookte kip en feta
Tussen de chocoladeletters en kerstkransjes even een adempauze voor je maag? Deze gezonde (lunch) salade vult goed en is erg lekker. Zo kom jij de dag wel door!
Galerij
Categorie: | Salades |
Ingrediënten
Voor
2
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
1 stuks venkelknol |
200 gram borlotti bonen (blikje) |
200 gram edamame bonen (diepvries) |
50 gram fetakaas |
1 stuks komkommer |
1 stuks gerookte kip |
dressing
2 eetlepels appelazijn |
4 eetlepels extra vierge olijfolie |
1 eetlepel gedroogde basilicum |
1 eetlepel mayonaise |
0.5 eetlepel mosterd |
venkelsalade met gerookte kip en feta Werkwijze
- Maak in een grote kom de dressing. Klop hiervoor de appelazijn, mayonaise, mosterd en olijfolie goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en gedoogde basilicum.
- Snij de venkelknol in dunne reepjes. Dit gaat makkelijk met een mandoline of keukenmachine.
- Snij de komkommer in de lengte over de helft en daarna in plakjes.
- Kook de Edamame boontjes zoals op de aanwijzingen van de verpakking. Giet af in een zeef en laat ze uitlekken en afkoelen.
- Giet de borlotti bonen in een zeef en spoel deze af onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken.
- Snij de gerookte kip in stukjes.
- Meng de venkel, komkommer, gerookte kip en bonen door de dressing.
- Verdeel de salade over de borden en verkruimel de feta erover.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
- met een stukje vlees/ vis/ vega en een lekker broodje is dit ook een volwaardige hoofdmaaltijd.