oma's zelfgemaakte kroketten

Weet je nog, die lekkere groentesoep van een paar weken geleden. Van de runderbouillon die je hebt gemaakt kan je heerlijke zelfgemaakte kroketten maken. Echt niet moeilijk, het kost alleen wat tijd. En lekker dat ze zijn!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 8 Batch(es)

Ingrediënten

400 gram gaar rundersoepvlees
400 mililiter runderbouillon
1 stuks ei
60 gram roomboter
100 gram bloem
1 naar smaak nootmuskaat
1 naar smaak peper en zout
2 blaadjes gelatine
75 gram paneermeel

Bereidingswijze

  1. Zo maak je deze lekkere kroketten:
    • Snijd het gare soepvlees in zeer kleine stukjes.
    • week de blaadjes gelatine in koud water. 
    • Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
    • Voeg de bloem toe en roer goed door de boter.
    • Voeg de runderbouillon toe en roer het geheel tot een gladde dikke saus. Laat dit al roerende 3 minuten doorkoken. Zet daarna het vuur uit.
    • Splits hei ei en voeg de eidooier toe aan het bloem/ boter mengsel. 
    • Voeg het vlees en de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer goed door.
    • Breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 
    • Doe de ragout op en platte schaal en laat dit afgedekt opstijven en afkoelen in de koelkast. 
  2.  
    • Verdeel de afgekoelde ragout in 8 gelijke stukken. 
    • Doe de paneermeel op een diep bord.
    • Doe het eiwit in een ander diep bord. 
    • Rol met je handen van de ragout een kroketvorm en rol deze vervolgens door het paneermeel, het eiwit en nog een keer door het paneermeel. Leg de kroket op een bord.
    • Vorm ook de andere 7 kroketten op deze manier. 
    • Verhit de frituurolie tot 170 graden in een frituurpan. 
    • Bak de kroketten in 4-5 minuten gaar. 
  3. Bak er een lekkere portie frietjes bij of doe de kroketten op een paar sneetje brood. Eet smakelijk!

Be the first to post a review