oma's groentesoep

Er is weinig zo lekker op een koude. frisse, regenachtige dag als een lekkere kom soep. Dit is een heerlijk ouderwets recept voor een flinke gevulde kom groentesoep. Lekker met een dikke snee geroosterd brood.  

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingrediënten

400 gram soepvlees
1 stuks prei
1 stuks winterpeen
1 stuks ui
2 stuks laurierblaadjes
1 eetlepel gedroogde tijm
1.5 liter water
350 gram boerensoepgroente
200 gram gemengd gehakt
0.5 stuks ei
3 eetlepels paneermeel
1 naar smaak peper en zout
1 stuks schenkel

Bereidingswijze

  1. We beginnen met het maken van de bouillon.
    • Was de prei en snijd in 3 stukken.
    • maak de winterpeen schoon, en snij over de helft.
    • maak de ui schoon en halveer deze.
    • Doe het soepvlees, de schenkel, de bouillonblokjes, de tijm, de groente (prei/ wortel/ui) en laurierblaadjes samen met het water in een snelkookpan. Breng aan de kook en laat 45-60 minuten trekken. 
    • Giet na de kooktijd de bouillon door een fijne zeef. Haal de groente en het bot van de schenkel eruit.
    • Snijd het vlees eventueel kleiner en zet even aan de kant.
    • Meng het gehakt met het halve ei, de paneermeel, peper en zout en nootmuskaat. Draai hier kleine balletjes van en zet deze even in de koelkast. Het kan zijn dat je wat meer paneermeel nodig hebt, dat voel je vanzelf tijdens het balletjes draaien. Voeg dan een beetje extra paneermeel toe.
    • Breng de bouillon in een soeppan aan de kook. Voeg de soepgroente en de gehaktballetjes toe en kook in ca. 10 minuten gaar. 
    • Doe het soepvlees bij het geheel en warm nog even door.
  2. Eet smakelijk!

Notes

-Heb je nou geen zin of tijd om zelf de bouillon te maken? maak dan een bouillon van 2 runderbouillonblokjes op 1 liter water. 

Be the first to post a review