Spinazie omelet met gerookte zalm
Extra groente eten? Dat lukt makkelijk met deze spinazie-omelet. Lekker als ontbijt of lunchgerecht en supersnel klaar.
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
1
Portie(s)
Ingrediënten
3 stuks ei |
75 gram verse spinazie |
0.5 eetlepel gedroogde tijm |
50 mililiter (plantaardige) melk |
1 naar smaak peper en zout |
1 eetlepel olijfolie om in te bakken |
Spinazie omelet met gerookte zalm Werkwijze
- Doe alle ingrediënten ( behalve de olijfolie) in een blender en mix tot een glad, schuimig geheel.
- Verhit in een koekenpan een lepel olijfolie.
- Giet het beslag in de pan en bak de omelet op middelhoog vuur ongeveer in 4-5 minuten gaar. De bovenkant van de omelet moet droog zijn als je deze om wil draaien.
- Draai de omelet met behulp van een bord om en bak de andere kant nog 2-3 minuten tot de omelet gaar is.
- Laat de omelet op een bord glijden.
- Verdeel de gerookte zalm over de omelet en rol de omelet op.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
Hou je niet van zalm of liever zin in vlees. Gerookte kipfilet is ook erg lekker in de omelet.