Spinazie omelet met gerookte zalm

Extra groente eten? Dat lukt makkelijk met deze spinazie-omelet. Lekker als ontbijt of lunchgerecht en supersnel klaar. 

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Voor 1 Portie(s)

Ingrediënten

3 stuks ei
75 gram verse spinazie
0.5 eetlepel gedroogde tijm
50 mililiter (plantaardige) melk
1 naar smaak peper en zout
1 eetlepel olijfolie om in te bakken

Spinazie omelet met gerookte zalm Werkwijze

    • Doe alle ingrediënten ( behalve de olijfolie) in een blender en mix tot een glad, schuimig geheel. 
    • Verhit in een koekenpan een lepel olijfolie. 
    • Giet het beslag in de pan en bak de omelet op middelhoog vuur ongeveer in 4-5 minuten gaar. De bovenkant van de omelet moet droog zijn als je deze om wil draaien. 
    • Draai de omelet met behulp van een bord om en bak de andere kant nog 2-3 minuten tot de omelet gaar is. 
    • Laat de omelet op een bord glijden.
    • Verdeel de gerookte zalm over de omelet en rol de omelet op. 
  1. Eet smakelijk!

Opmerkingen

Hou je niet van zalm of liever zin in vlees. Gerookte kipfilet is ook erg lekker in de omelet. 

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven