Mediterraanse kip uit de slowcooker

In de herfst en winter gebruik ik de slowcooker erg vaak, in de zomer wat minder. Maar deze mediterraanse kip is ook erg lekker in de zomer. Bijkomend voordeel is dat je met warme temperaturen niet in de keuken hoeft te staan, maar gewoon lekker kan genieten van het mooie weer. 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingrediënten

8 stukken kippendijfilet
1 kilo vastkokende krieltjes in de schil
3 tenen knoflook
1 stuks ui
200 gram grana padano kaas
2 eetlepels gedroogde oregano
2 stuks rode paprika
400 gram doperwten
200 mililiter kookroom
1 stuks kippenbouillonblokje
100 mililiter water

Bereidingswijze

    • Doe de kookroom en het water in de slowcooker.
    • Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door de saus.
    • Pel de tenen knoflook en pers deze uit in de saus.
    • Voeg de lepels oregano en peper en zout naar smaak toe aan de saus.
    • Was de krieltjes en halveer de grotere. Doe de krieltjes in de slowcooker. 
    • Maak de paprika's schoon en snijd deze in reepjes.
    • Snij de ui in dunne halve ringen.
    • Leg de ui en de paprika op de aardappeltjes. 
    • Kruid de kippendijfilets met peper en zout en leg deze op de paprika/ ui. 
    • Rasp de kaas en doe de helft hiervan op de kip. 
    • Zet het deksel op de slowcooker en zet deze aan op low voor 8 uur, roer het geheel 1-2 keer door in die tijd. 
    • Voeg het laatste half uur de doperwten toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. 
    • Verdeel de rest van de kaas over het gerecht. 
    • Serveer de maaltijd eventueel met een groene salade erbij. 

Notes

-Geen zin in aardappelen? Maak het gerecht zonder de aardappelen en serveer er pasta of rijst bij. Bind de saus voor het serveren met wat maïzena of aardappelzetmeel. Ook erg lekker!

Be the first to post a review