plaatcake met aardbeien blauwe bessen en verse munt
Zomerfruit over? Maak deze lekkere plaatcake dan eens. Niet te zoet, lekker luchtig en fris door de zuivelspread. Heerlijk als dessert (met een bolletje ijs) of als gebakje bij de koffie.
Klaar in
20min
Bereidingstijd
1u
Wachttijd
1u
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
6
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
200 gram zachte boter |
150 gram witte basterdsuiker |
1 stuks vanillepeul |
5 stuks ei |
500 gram (spelt) bloem |
0.5 zakje bakpoeder |
200 gram zuivelspread naturel (roomkaas) |
300 gram blauwe bessen |
400 gram aardbeien |
30 gram verse munt |
1 naar smaak poedersuiker om te bestrooien |
1 mespunt zout |
100 mililiter (halfvolle) melk |
plaatcake met aardbeien blauwe bessen en verse munt Werkwijze
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Mix met een mixer de boter en de witte basterdsuiker 5 minuten tot een romig geheel.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het boter/ suikermengsel.
- Voeg de melk toe.
- Mix de zuivelspread en het zout er doorheen.
- Hak 2/3 van de muntblaadjes fijn en voeg deze toe aan het geheel.
- Mix de (spelt) bloem met het bakpoeder.
- Mix in 3 gedeeltes het bloem/ bakpoedermengsel door het beslag. Roer niet te lang. Als het gemengd is is het beslag klaar.
- Bekleed een bakvorm (20 bij 40) met bakpapier en verdeel het beslag in de vorm.
- Druk het fruit zachtjes in het beslag.
- Bak de cake in 50-60 minuten gaar.
- Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
- Bestrooi de cake na met de poedersuiker en garneer met de overige blaadjes (fijngehakte) munt.
Opmerkingen
-Varieer in het gebruik van fruit. Deze cake is ook erg lekker met bijvoorbeeld nectarine, perziken of pruimen.