plaatcake met aardbeien blauwe bessen en verse munt

Zomerfruit over? Maak deze lekkere plaatcake dan eens. Niet te zoet, lekker luchtig en  fris door de zuivelspread. Heerlijk als dessert (met een bolletje ijs) of als gebakje bij de koffie. 

Voorbereidingstijd

Koken

Wachttijd

1u

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 6 Person(s)

Ingrediënten

200 gram zachte boter
150 gram witte basterdsuiker
1 stuks vanillepeul
5 stuks ei
500 gram (spelt) bloem
0.5 zakje bakpoeder
200 gram zuivelspread naturel (roomkaas)
300 gram blauwe bessen
400 gram aardbeien
30 gram verse munt
1 naar smaak poedersuiker om te bestrooien
1 mespunt zout
100 mililiter (halfvolle) melk

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven op 175 graden. 
    • Mix met een mixer de boter en de witte basterdsuiker 5 minuten tot een romig geheel.
    • Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het boter/ suikermengsel.
    • Voeg de melk toe. 
    • Mix de zuivelspread en het zout er doorheen.
    • Hak 2/3 van de muntblaadjes fijn en voeg deze toe aan het geheel. 
    • Mix de (spelt) bloem met het bakpoeder.
    • Mix in 3 gedeeltes het bloem/ bakpoedermengsel door het beslag.  Roer niet te lang. Als het gemengd is is het beslag klaar. 
    • Bekleed een bakvorm (20 bij 40) met bakpapier en verdeel het beslag in de vorm. 
    • Druk het fruit zachtjes in het beslag.
    • Bak de cake in 50-60 minuten gaar. 
    • Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
    • Bestrooi de cake na met de poedersuiker en garneer met de overige blaadjes (fijngehakte) munt. 
  1.  

Notes

-Varieer in het gebruik van fruit. Deze cake is ook erg lekker met bijvoorbeeld nectarine, perziken of pruimen. 

Be the first to post a review