Ontbijt mug cake met blauwe bessen
Begin de dag goed met een voedzaam en lekker ontbijt.
Een goede keuze hiervoor is havermout.
In deze mug cake is de havermout gecombineerd met fruit, dat maakt het lekker zoet.
Klaar in
5min
Bereidingstijd
3min
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
1
Portie(s)
1 banaan |
1 ei |
50 gram havermout |
15 gram gebroken lijnzaad |
50 gram blauwe bessen |
1 theelepel kaneel |
Ontbijt mug cake met blauwe bessen Werkwijze
- Doe de havermout, lijnzaad, banaan, ei en kaneel in de keukenmachine of blender en mix tot een glad beslag.
- Schep de blauwe bessen er met een spatel doorheen. Zelf gebruik ik blauwe bessen direct uit de diepvries. Deze hoef je niet te ontdooien.
- vet een grote mok (die in de magnetron mag) in met een klein beetje zonnebloemolie en schep het mengsel in de mok.
- Zet de mok 2,5 tot 3 minuten op vol vermogen in de magnetron.
- Haal de mok uit de magnetron, let op: deze is erg heet, en stort de mug cake op een bordje.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
Varieer met andere soorten (diepvries) fruit naar smaak