Ontbijt mug cake met blauwe bessen

Begin de dag goed met een voedzaam en lekker ontbijt.

Een goede keuze hiervoor is havermout.

In deze mug cake is de havermout gecombineerd met fruit, dat maakt het lekker zoet. 

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Voor 1 Serving(s)

1 banaan
1 ei
50 gram havermout
15 gram gebroken lijnzaad
50 gram blauwe bessen
1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

  1.  
    • Doe de havermout, lijnzaad, banaan, ei en kaneel  in de keukenmachine of blender en mix tot een glad beslag.
    • Schep de blauwe bessen er met een spatel doorheen. Zelf gebruik ik blauwe bessen direct uit de diepvries. Deze hoef je niet te ontdooien. 
    • vet een grote mok (die in de magnetron mag) in met een klein beetje zonnebloemolie en schep het mengsel in de mok. 
    • Zet de mok 2,5 tot 3 minuten op vol vermogen in de magnetron.
    • Haal de mok uit de magnetron, let op: deze is erg heet, en stort de mug cake op een bordje.
    • Eet smakelijk!

Notes

Varieer met andere soorten (diepvries) fruit naar smaak

Be the first to post a review