poke bowl met tofu en soba noodles
Wat een mooie kleuren in deze poke bowl. Deze variant is met gemarineerde tofu en soba noodles. Erg lekker als je het mij vraagt!
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
saus
1 stuks limoen |
50 mililiter sojasaus |
1 centimeter gemberwortel |
1 eetlepel sriracha of chilisaus |
Ingrediënten
1 stuks komkommer |
1 grote winterpeen |
300 gram soba noodles |
1 plak tofu (375 gram) |
1 stuks (rode) paprika |
100 gram tauge |
150 gram edamme bonen |
30 mililiter sojasaus |
1 centimeter gember |
1 eetlepel honing |
1 theelepel sesamolie |
poke bowl met tofu en soba noodles Werkwijze
- We beginnen met de saus:
- Pers de limoen uit.
- Meng in een kom het limoensap met de sojasaus, sriracha saus ( of chilisaus).
- Voeg de geraspte gember en de sesamzaadjes toe en meng goed door elkaar.
- Zet de saus apart.
- We gaan verder met de poke bowl:
- Snijd de tofu in blokjes en meng met de sojasaus met de honing, sesamolie en geraspte gember. Laat dit minimaal 30 minuten marineren. Je kan dit ook vast de avond van tevoren doen. Dan kunnen de smaken nog beter intrekken.
- Rasp de winterpeen.
- Snijd de komkommer in dunne reepjes.
- Snijd de paprika in dunne reepjes
- Doe de edammebonen in een zeef, spoel deze af onder de kraan en laat dit uitlekken.
- Kook de soba noodles volgens de verpakking.
- Pak 4 mooie kommen. Verdeel hier de komkommerreepjes, tauge, paprikareepjes, uitgelekte edamme bonen, geraspte wortel en soba noodles in. Schep in het midden van de bowl de gemarineerde tofu. Je kan een beetje van de marinade over de tofu scheppen.
- Verdeel 1-2 eetlepels saus, die je eerder gemaakt hebt, over de groente.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-vervang de noodles door sushirijst (dat is eigenlijk het originele recept), zilvervliesrijst of noodles naar keuze.
-De tofu kan je ook eerst bakken als je van krokante tofu houd maar dat hoeft niet.
-Vervang de tofu door gemarineerde en gebakken kipreepjes.