Spitskool curry met crunchy tofu
Een curry is heerlijk en makkelijk op doordeweekse dagen en ook goed van te voren te maken. Je hoeft dan op de dag zelf alleen nog maar rijst of noedels te koken en klaar. Je kan er veel verschillende groentes en peulvruchten in kwijt. Dit is een vegetarische recept. Je kan de tofu natuurlijk vervangen door vlees zoals kipfilet als je dat lekker vindt.
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
6
Perso(o)n(en)
Ingrediënten voor de curry
1 stuks spitskool |
2 grote winterpenen |
1 grote zoete aardappel |
1 grote rode ui |
2 tenen knoflook |
3 centimeter verse gember |
150 gram groene currypasta (potje) |
400 milliliter kokosmelk |
1 stengel citroengras |
265 gram kikkererwten (blik) |
2 stengels bosui |
75 gram ongezouten pinda's |
2 eetlepels neutrale olie (zonnebloem/ koolzaad) |
Ingrediënten voor de crunchy tofu
500 gram tofu |
2 eetlepels neutrale olie (koolzaadolie/ zonnebloemolie) |
1 naar smaak peper en zout |
1 theelepel gerookt paprikapoeder (zoet) |
2 eetlepels maïzena |
Spitskool curry met crunchy tofu Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere vega curry:
- We beginnen met de crunchy tofu:
- Wikkel het blok tofu in keukenpapier en laat de tofu 30 minuten goed uitlekken in een vergiet. Zet er iets zwaars op zodat er zoveel mogelijk vocht uit de tofu kan lekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de tofu in blokjes en doe deze in een kom.
- Voeg hier de neutrale olie, maïzena, peper/ zout en paprikapoeder aan toe en roer alles goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de tofu blokjes op.
- Bak de tofu in ongeveer 30 minuten krokant. Schep ze halverwege een keer om.
- Nu gaan we verder met de curry:
- Snijd de rode ui in ringen.
- Hak de knoflook en de gember fijn.
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
- Rasp de wortel en snijd in blokjes.
- Snijd de spitskool in reepjes.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Verhit de neutrale olie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, wortel en zoete aardappel toe en bak dit 4-5 minuten.
- Voeg de knoflook, currypasta en de gember toe en bak di 3-4 minuten mee.
- Voeg de spitskool toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Schep het geheel regelmatig door elkaar.
- Kneus de citroengras en voeg dit toe aan het gerecht.
- Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe. Roer goed door elkaar en laat het gerecht ongeveer 15 minuten sudderen.
- Snij de bosui in dunne ringen.
- Hak de pinda's fijn.
- Serveer de curry met rijst, de crunchy tofu en de toppings: bosui en pinda's. Giet er eventueel een scheutje sojasaus overheen.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Zowel de curry als de crunchy tofu kan je goed van te voren klaarmaken. De tofu wordt dan wel wat minder crunchy maar is nog steeds erg lekker.