Portobello's gevuld met ricotta

Deze gevulde portobello's zijn super makkelijk te maken en erg lekker. Eet ze als lichte lunch of serveer ze met aardappeltjes en een groene salade als volwaardige avondmaaltijd.

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Serving(s)

4 stuks portobello's
1 stuks sjalot
50 gram platte peterselie
1 eetlepel bieslook
0.5 stuks citroen (sap)
1 beetje versgemalen zwarte peper (naar smaak)
250 gram ricotta
2 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden boven onder warmte.
    • Snijd de stelen zo kort mogelijk uit de paddenstoelen. 
    • Snijd de sjalot, peterselie en bieslook grof.
    • Doe de stelen, de sjalot, de peterselie, de bieslook en het citroensap in een keukenmachine en hak ze fijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
    • Doe de ricotta in een kom en meng hier de gehakte ingrediënten doorheen. 
    • Leg de portobello's in een lage ovenschaal en besprenkel ze met de olie. Schep de kruidenricotta in de paddenstoelen.
    • Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven (of tot de paddenstoelen zacht zijn). Eet ze als ze nog lekker warm zijn!

Notes

Ik gebruikte bieslook en peterselie, maar hier kan je natuurlijk variëren met de kruiden die je zelf het lekkerst vindt!

Similar Recipes

Reviews 5/5

Een heel erg lekker en makkelijk recept. Het is zeker 5 ***** waard

25 jan 2023

Add review