Portobello's gevuld met ricotta
Deze gevulde portobello's zijn super makkelijk te maken en erg lekker. Eet ze als lichte lunch of serveer ze met aardappeltjes en een groene salade als volwaardige avondmaaltijd.
Klaar in
10min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Portie(s)
4 stuks portobello's |
1 stuks sjalot |
50 gram platte peterselie |
1 eetlepel bieslook |
0.5 stuks citroen (sap) |
1 beetje versgemalen zwarte peper (naar smaak) |
250 gram ricotta |
2 eetlepels olijfolie extra vierge |
Portobello's gevuld met ricotta Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven onder warmte.
- Snijd de stelen zo kort mogelijk uit de paddenstoelen.
- Snijd de sjalot, peterselie en bieslook grof.
- Doe de stelen, de sjalot, de peterselie, de bieslook en het citroensap in een keukenmachine en hak ze fijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Doe de ricotta in een kom en meng hier de gehakte ingrediënten doorheen.
- Leg de portobello's in een lage ovenschaal en besprenkel ze met de olie. Schep de kruidenricotta in de paddenstoelen.
- Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven (of tot de paddenstoelen zacht zijn). Eet ze als ze nog lekker warm zijn!
Opmerkingen
Ik gebruikte bieslook en peterselie, maar hier kan je natuurlijk variëren met de kruiden die je zelf het lekkerst vindt!
Vergelijkbare Recepten
Beoordelingen 5/5
Een heel erg lekker en makkelijk recept. Het is zeker 5 ***** waard
25 jan 2023