Barbacoa uit de slowooker

Barba- watte? Barbacoa is een heerlijk runder stoofgerecht op Mexicaanse wijze. Super lekker met deze salsa

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 6 Person(s)

Ingrediënten

1.5 kilo runder lappen
3 eetlepels zonnebloemolie
2 stuks ui
4 tenen knoflook
2 stuks limoen
300 mililiter runderbouillon
4 stuks chipotle peper in adobosaus
0.5 eetlepel cacaopoeder
1 theelepel gemalen kruidnagel
1.5 eetlepel oregano
1 eetlepel komijnpoeder
1 naar smaak peper en zout
3 stuks laurierblad
3 stuks avocado

Bereidingswijze

    • Mix in de blender het sap van de limoenen, de bouillon en de chipotle pepers tot een glad mengsel.
    • Snipper de uien
    • Hak de knoflook fijn.
    • Snijd het vlees in stukken van 2-3 centimeter en bestrooi met peper en zout
    • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan. Doe het vlees in slowcooker.
    • Verhit de laatste lepel olie in de pan van het vlees en bak de uien en knoflook lichtjes aan in 4-5 minuten. Voeg hierbij de oregano, komijn, kruidnagel en cacao toe. Doe dit mengsel bij het vlees in de slowcooker.
    • Giet het mengsel uit de blender erbij, doe de laurierblaadjes bij het geheel en roer alles door elkaar. Zet de slowcooker aan op 8 uur op een lage stand. 
  1. Officieel moet je het vlees uit elkaar trekken na de bereiding zoals bij pulled pork. Dit heb ik niet gedaan deze keer maar het vlees samen met de salsa op een wrap geserveerd. 
  2. Heb je liever reepjes vlees, trek het vlees dan met 2 vorken uit elkaar. 
  3. Serveer met reepjes avocado. 
  4.  

Notes

-Varieer er lekker los. Bij dit gerecht is het gecombineerd met wraps, maar heb je liever taco's of aardappelen, ook erg lekker!

-Uiteraard ook zonder slowcooker te maken. Laat het vlees 4 uur sudderen in een braadpan. Gebruik dan wel 500 mililiter  runderbouillon i.p.v. 300 ml. 

Be the first to post a review