Havermoutkoekjes met chocola
Een lekker koekjesrecept dat heel makkelijk te maken is met kinderen. Lekker kneden, koekjes draaien en daarna natuurlijk opeten!
Voorbereidingstijd
Koken
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
14
Baksel(s)
100 gram havermout |
100 gram bloem |
75 gram kristalsuiker |
1 stuks ei |
4 el melk |
4 el kokosolie |
50 gram chocolate chips |
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven onder warmte.
- Meng in een grote kom de havermout, bloem, het ei, de melk en de suiker.
- Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur en voeg toe aan het de deeg.
- Kneed alles goed door.
- Voeg tot slot de chocolate chips toe en kneed er doorheen.
- Maak van het deeg ongeveer 14 koekjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en gaar.
Recept opmerkingen
Mijn dochter wilde heel graag chocolade er doorheen, maar zelf zou ik voor een nootje kiezen, zodat het wat knapperiger wordt. Hazelnoten of walnoten (grof gehakt) zijn goede opties!