Afrikaanse kip in rooibosthee
Koken met rooibosthee? Jazeker, in Afrika maken ze er van alles mee! Onder andere dit stoofpotje met kip. De combinatie met rooibosthee is verrassend lekker!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
40min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
500 gram kipdijfilet |
1 stuks bouillonblokje (kip of groente) |
70 gram tomatenpuree (blikje) |
2 stuks sjalotjes |
1 el olie |
0.5 stuks sinaasappel |
250 gram cherrytomaatjes |
3 stuks zakjes rooibosthee |
250 gram basmati of gele rijst |
Afrikaanse kip in rooibosthee Werkwijze
- Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes en bestrooi deze met zeezout en chilipoeder naar smaak.
- Maak met 400 ml water en het bouillonblokje bouillon en roer hier de tomatenpuree doorheen.
- Snipper de sjalotjes en halveer de cherrytomaatjes.
- Borstel de sinaasappelschil schoon en snijd de sinaasappel in halve parten.
- Verhit de olie in een wok of braadpan.
- Fruit de sjalotjes in de olie.
- Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin.
- Voeg de tomaten-bouillon toe en hang hier de rooibos theezakjes in.
- Doe de deksel op de pan en laat de kip op een laag vuur ongeveer 10 minuutjes stoven.
- Voeg dan de cherrytomaatjes en sinaasappelparten toe en stoof het geheel nog ongeveer 30 minuten.
- Lekker met basmati of gele rijst.
Opmerkingen
De sinaasappel kan het gerecht wat bitter maken. Je kan er voor kiezen om de sinaasappel pas wat later toe te voegen of om de schil te verwijderen voor je het aan het gerecht toevoegt.