Hallonkaka Zweedse frambozencake
Deze Zweedse frambozencake wordt gemaakt door de roomboter niet door het beslag te mixen, maar koud op het beslag te leggen in de vorm. Het resultaat is een heerlijk luchtige cake met een krokant jasje!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
40min
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
8
Perso(o)n(en)
2 stuks eieren |
180 gram suiker |
120 gram bloem |
1 tl bakpoeder |
1 tl kaneel |
150 gram frambozen |
40 gram koude roomboter |
Hallonkaka Zweedse frambozencake Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een springvorm van 24cm in en bestrooi deze met bloem.
- Mix de eieren en de suiker luchtig.
- Spatel de bloem, het bakpoeder en de kaneel door het ei-mengsel.
- Stort dit beslag in de vorm.
- Verdeel de (diepvries)frambozen over het beslag. Je hoeft ze niet aan te duwen, ze zakken er vanzelf in tijdens het bakken.
- Schaaf de koude roomboter met een kaasschaaf in plakjes en beleg het beslag hiermee.
- Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake: komt deze er schoon uit dan is de cake klaar.
- Even laten afkoelen en genieten maar!
Opmerkingen
Wil je een kleinere springvorm gebruiken? De cake wordt dan hoger en heeft deze een langere baktijd nodig!