Cheesecake

Cheesecake is een van de taartjes die ik erg lekker vind. Het is even een werkje en het kost wat tijd maar het is het echt waard om deze cheesecake te bakken. Enne.... een dag later is de cake zo mogelijk nog lekkerder. Als er nog een stukje overblijft natuurlijk.....

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 8 Serving(s)

Ingrediënten voor het deeg

200 gram bloem
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram witte basterdsuiker
0.5 stuks citroenrasp
80 gram ongezouten roomboter
0.5 stuks vanillestokje (merg)
1 stuks ei
1 mespunt zout

Ingrediënten voor de vulling

700 gram roomkaas (monchou)
200 gram witte basterdsuiker
60 gram bloem
1 stuks citroen (rasp)
1 stuks sinaasappel (rasp)
0.5 stuks vanillestokje (merg)
3 stuks eieren
1.5 deciliter slagroom

Ingrediënten voor de topping (coulis)

500 gram rood fruit (diepvries)
1 stuks citroen (sap)
80 gram witte basterdsuiker

Bereidingswijze

  1. Zo maak je deze heerlijke cheesecake:
  2. We beginnen met het deeg:
    • Meng de bloem, het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, citroenrasp, vanillemerg (uit een half stokje) en het zout door elkaar.
    • Smelt de boter en voeg toe aan het bloem mengsel.
    • Kluts het ei en voeg het ook toe aan het deeg. 
    • Kneed het deeg tot een mooi geheel en laat het deeg een uurtje opstijven in de koelkast. 
    • Rol het deeg uit en verdeel over de bodem en zijkanten van een springvorm (18 centimeter)
    • Verwarm de ven voor op 200 graden. 
    • Doe een bakpapiertjes op het deeg en verdeel hier de blindbakvulling over. Ik gebruik hier gedroogde bonen voor. Deze kan je hergebruiken. 
    • Bak de bodem 10 minuten voor in de oven. Verwijder dan de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog 5 minuutjes alleen de bodem. 
    • Laat de  bodem afkoelen. 
  3. Nu gaan we verder met de vulling
    • Verwarm de oven voor op 150 graden. 
    • Klop de roomkaas los met de basterdsuiker, bloem, rasp van de citroen en sinaasappel en het merg van een half vanillestokje. 
    • Meng er 1 voor 1 de eieren doorheen. Zorg dat het ei goed opgenomen is voordat je het volgende ei en bij doet. 
    • Meng er op het laatst de slagroom doorheen. 
    • Doe de vulling in de voorgebakken bodem en bak de taart 1,5 uur in de oven. 
    • Laat de taart na het bakken afkoelen en zet hem daarna in de koelkast. 
  4. En dan de topping:
    • kook het diepvriesfruit met de suiker en citroensap 7-10 minuutjes langzaam in. 
    • Pureer het fruit met een staafmixer. Laat afkoelen en verdeel over de cheesecake. 
  5. Eet smakelijk!

Be the first to post a review