Bladerdeegbloem

Met bladerdeeg kan je oneindig veel maken. En in een bepaalde vorm wordt het extra feestelijk! Probeer deze bladerdeegbloem maar eens. Leuk om te zien, makkelijk én lekker!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 1 Batch(es)

2 pakken kant en klaar bladerdeeg
1 pakje roomkaas met kruiden
3 plakken rauwe ham
1 stuks ei, geklutst
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 220 graden.
    • Rol op een met bakpapier beklede bakplaat een pak bladerdeeg uit. Leg hier een bord op en snijd daar omheen om zo een cirkel uit het bladerdeeg te krijgen. 
    • Besmeer de cirkel met de roomkaas en beleg met de rauwe ham.
    • Rol het andere pak bladerdeeg uit en snijd ook hier een cirkel uit. Leg deze cirkel op de andere cirkel.
    • Zet in het midden van de cirkel een glas en snijd rondom 12 keer in.
    • Pak steeds 2 stukken tegelijk en draai deze naar elkaar toe (twisten). Maak de uiteinde van die 2 aan elkaar vast. Ga zo helemaal rond.
    • Smeer de hele bloem in met het gekluste ei.
    • Bestrooi de bloem met de kruiden.
    • Bak de bloem gaar in ongeveer 20 minuten.

Notes

De mogelijkheden voor de vullingen zijn eindeloos.

Denk aan: ham, kaas, pesto, tapenade, chocoladepasta, enz.

Be the first to post a review