Havermout-sinaasappel-muffins
Zin om iets lekkers te bakken maar wel op een gezondere manier? Dan zijn deze havermoutmuffins iets voor jou! Lekker gevuld met walnoten en rozijnen.
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
7
Portie(s)
Ingrediënten
1 stuks sinaasappel |
50 gram rozijnen (gewelde) |
50 gram walnoten (geroosterd) |
50 gram havermout |
2 eetlepels honing of agavesiroop |
1 theelepel bakpoeder |
3 eetlepels kokosolie (gesmolten) |
1 eetlepel kokosmeel of amandelmeel |
1 snuf zout |
Havermout-sinaasappel-muffins Werkwijze
- Verwarm de oven op 170 graden
- Vet een muffinvorm goed in of doe papieren muffinvormpjes in de bakvorm.
- Was de sinaasappel en rasp de schil, bewaar deze op een schaaltje en pers de vrucht daarna uit.
- Doe het sinaasappelsap in een kom en meng er de havermout doorheen. Laat dit 5 minuutjes staan.
- Rooster intussen de walnoten in een droge koekenpan. Hak de walnoten daarna in stukjes.
- Smelt de kokosolie op een laag vuur in een pan.
- Wel de rozijnen 5 minuten in water wat net van de kook af is en laat ze daarna goed uitlekken in een zeef.
- Neem je in de sinaasappelsap gewelde havermout erbij en voeg de (kokos) meel, bakpoeder, honing, snuf zout en kokosolie toe. Meng het geheel goed door elkaar.
- Schep de walnotenstukjes, sinaasappelrasp en rozijnen door het beslag.
- Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de muffins 20-25 minuten in de oven.
- Laat ze goed afkoelen voordat je ze gaat eten.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Je kan de ingrediënten makkelijk verdubbelen om lekker veel muffins te maken. Deze kan je per stuk invriezen en mee nemen in je lunchtrommel.
-Je kan van dit beslag ook een grote cake bakken. Verdubbel hiervoor de ingrediënten. Vet een standaard cakevorm in en bekleed deze met bakpapier. Bak de cake op 170 graden in ongeveer 40-45 minuten gaar.
-Heb je geen walnoten in huis maar wel pecannoten? Een prima en lekker alternatief.