Zuurkoolstamppot
Deze versie van zuurkoolstamppot is net zo makkelijk als de klassieke variant, maar verrassend lekker met gehakt en crème fraîche!
Klaar in
5min
Bereidingstijd
20min
Wachttijd
5min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 kg kruimige aardappels |
500 g zuurkool |
200 g spekreepjes |
300 g gehakt |
200 g crème fraîche |
2 el (grove) mosterd |
1 beetje versgemalen zwarte peper (naar smaak) |
Zuurkoolstamppot Werkwijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Doe de zuurkool in een andere pan met ongeveer 50 ml water. Kook in ongeveer 20 minuten gaar. Kijk tussendoor of het niet droog kookt, voeg zo nodig nog wat water toe.
- Bak de spekjes krokant in een koekenpan. Laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier of in een zeef.
- Bak in het spekvet het gehakt rul.
- Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Schep hier de zuurkool doorheen.
- Voeg vervolgens het gehakt, de spekreepjes, de crème fraîche en de mosterd toe en roer alles goed door. Proef en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.