Zuurkoolstamppot

Deze versie van zuurkoolstamppot is net zo makkelijk als de klassieke variant, maar verrassend lekker met gehakt en crème fraîche!

Voorbereidingstijd

Koken

Wachttijd

5m

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

1 kg kruimige aardappels
500 g zuurkool
200 g spekreepjes
300 g gehakt
200 g crème fraîche
2 el (grove) mosterd
1 beetje versgemalen zwarte peper (naar smaak)

Bereidingswijze

    • Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
    • Doe de zuurkool in een andere pan met ongeveer 50 ml water. Kook in ongeveer 20 minuten gaar. Kijk tussendoor of het niet droog kookt, voeg zo nodig nog wat water toe.
    • Bak de spekjes krokant in een koekenpan. Laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier of in een zeef.
    • Bak in het spekvet het gehakt rul.
    • Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Schep hier de zuurkool doorheen.
    • Voeg vervolgens het gehakt, de spekreepjes, de crème fraîche en de mosterd toe en roer alles goed door. Proef en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Be the first to post a review