Pompoenkoekjes
Bij pompoen denk je al snel aan hartige gerechten. Maar hiermee maak je ook heerlijke zachte koekjes! Snel klaar, vol van smaak en ook nog eens gezond. Het ideale tussendoortje dus!
Klaar in
15min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
400 gram pompoenblokjes |
200 gram havermout |
3 el maple syrup |
2 tl kaneel |
1 stuks sinaasappel: geraspte schil |
50 gram walnoten, grof gehakt |
1 snuf zout |
Pompoenkoekjes Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook of stoom de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten gaar. Prik er in met een vork; als ze zacht zijn, is het goed.
- Laat de pompoen even afkoelen en pureer dan met een staafmixer tot puree.
- Doe de pompoenpuree in een (beslag)kom en voeg hier alle overige ingrediënten aan toe. Kneed door elkaar tot een samenhangend mengsel.
- Verdeel het deeg in 16 stukjes en rol hier koekjes van. Leg deze op de bakplaat en druk ze licht aan.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 tot 15 minuten tot ze mooi bruin worden.
- Laat even afkoelen voor je ze op eet!
Opmerkingen
Het knapperige van de walnoten geeft een lekkere bite aan het zachte koekje. Maar je kan hiermee eindeloos variëren. Denk bijvoorbeeld aan rozijnen, chocolate chips of cranberry's!
Beoordelingen 5/5
Heel lekker, lekker knapperig en niet te zoet. Ik had er rozijnen bij gedaan, was een prima combinat...
Volledige Review