Marmercake
Een marmercake heeft altijd een wow-effect als je plakjes gaat snijden. En elke keer dat je 'm bakt ziet hij er anders uit!
Klaar in
20min
Bereidingstijd
1u 15min
Wachttijd
30min
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
Basisbeslag
200 gram boter |
200 gram suiker |
1 tl vanille-extract |
1 snuf zout |
4 stuks eieren |
200 gram bloem |
1.5 tl bakpoeder |
Chocoladebeslag
30 gram cacaopoeder |
30 gram suiker |
40 ml melk |
Marmercake Werkwijze
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm de oven voor op 160 graden (boven-onderwarmte).
- Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
- Begin met het basisbeslag:
- Mix de boter, suiker, het vanille-extract en de snuf zout romig. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger de cake wordt!
- Voeg al mixend de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
- Spatel voorzichtig de bloem en het bakpoeder door het beslag.
- Schep het 2/3 van het beslag in de cakevorm.
- Maak nu het chocoladebeslag:
- Meng de suiker met het cacaopoeder en de melk.
- Voeg dan het overgebleven basisbeslag toe en meng alles goed door elkaar.
- Schep het chocoladebeslag op het basisbeslag in de cakevorm. Roer met een satéprikker een beetje door elkaar om het marmereffect te krijgen.
- Bak de cake in 60 tot 75 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake om te zien of deze gaar is. Blijft er geen beslag meer plakken? Dan is de cake gaar!
- Laat de cake kort afkoelen in de vorm. Stort daarna de cake op een rooster en laat deze daar verder afkoelen.
Opmerkingen
Je kan met het marmereffect spelen door het chocoladebeslag erop of ernaast te scheppen en veel of weinig te roeren.