Visstoof
Een supersnel recept boordevol smaak en verse groenten. Lekker met een stuk brood erbij. Smakelijk!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 stuks rode ui |
1 teen knoflook |
1 stuks courgette |
1 stuks aubergine |
1 el olijfolie |
1 scheut droge witte wijn |
350 gram tomato frito |
400 gram kabeljauwfilet (bevroren) |
125 gram cherrytomaatjes |
1 el provencaalse kruiden |
1 snuf peper (naar smaak) |
Visstoof Werkwijze
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
- Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook.
- Voeg als de ui zacht is de courgette en aubergine toe. Roerbak even mee.
- Blus de groenten af met een scheut witte wijn.
- Voeg de tomato frito en de provencaalse kruiden toe. Laat alles even goed doorwarmen.
- Snijd de bevroren kabeljauwfilets in blokjes en voeg deze toe aan de saus.
- Zet de deksel op de pan en laat de vis in de saus in ongeveer 10 minuten gaar worden.
- Snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en voeg ook toe aan de saus.
- Proef en breng eventueel op smaak met nog iets meer kruiden of peper.
Opmerkingen
Dit eenpansgerecht is supersnel klaar en heeft een zachte romige smaak. Samen met brood een heerlijke maaltijd. Denk dan aan stokbrood, ciabatta of een rustieke bol.