Kleikloeten
Overijsselse kleikloet'n! Dit zijn stevige, droge koekjes die niet rijzen in de oven, maar garen en drogen tot een vaste structuur. Super makkelijk en heel smakelijk!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
1u
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
2
Dozijn(en)
250 gram roomboter |
200 gram lichtbruine basterdsuiker |
3 stuks eieren |
1 el kaneel |
200 gram bloem |
Kleikloeten Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Klop de boter met de basterdsuiker romig.
- Klop de eieren er 1 voor 1 door tot ze geheel zijn opgenomen.
- Roer de kaneel door de bloem heen en voeg dit toe aan het botermengsel.
- Meng goed door elkaar.
- Schep het geheel in een met bakpapier beklede bakvorm (ik nam een rechthoekige vorm van ongeveer 10x30 cm).
- Bak de koek in 45-60 minuten gaar en droog.
- Laat kort in de vorm afkoelen, snijd indien nodig de kanten los en stort de koek op een rooster.
- Laat verder afkoelen en snijd dan in gewenste blokken.
Opmerkingen
Er wordt gezegd dat kleikloeten van origine in een tulbandvorm werd gebakken en dat ze daar moeilijk uitkwamen... met kloeten tot gevolg!