Vijfschaft met mosterdsaus

Vijfschaft is een heerlijk Utrechts gerecht wat vroeger werd gegeten met ingrediënten die nog voor handen waren. Dat waren dus voornamelijk aardappelen, uien, wortel en bonen. Toch vind ik dit gerecht erg lekker op een regenachtige frisse dag. Maak er zeker de mosterdsaus bij, dat maakt dit gerecht echt af. 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Perso(o)n(en)

Ingrediënten

1 kilo vastkokende aardappelen
1 blik of pot bruine bonen
3 flinke uien
300 gram winterpeen
2 stuks stevige appels
30 gram roomboter
1 naar smaak peper en zout

Ingrediënten mosterdsaus

30 gram roomboter
30 gram bloem
500 mililiter (plantaardige) melk
1 naar smaak peper en zout
2 eetlepels mosterd (of meer als je dat lekker vindt)

Vijfschaft met mosterdsaus Werkwijze

    Opmerkingen

    -Als je rookworst en uitgebakken spek toevoegt aan dit gerecht dan krijg je het klassieke Utrechtse zevenschaft. Ook erg lekker om eens uit te proberen!

    Wees de eerste om een beoordeling te schrijven