Vijfschaft met mosterdsaus
Vijfschaft is een heerlijk Utrechts gerecht wat vroeger werd gegeten met ingrediënten die nog voor handen waren. Dat waren dus voornamelijk aardappelen, uien, wortel en bonen. Toch vind ik dit gerecht erg lekker op een regenachtige frisse dag. Maak er zeker de mosterdsaus bij, dat maakt dit gerecht echt af.
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
1 kilo vastkokende aardappelen |
1 blik of pot bruine bonen |
3 flinke uien |
300 gram winterpeen |
2 stuks stevige appels |
30 gram roomboter |
1 naar smaak peper en zout |
Ingrediënten mosterdsaus
30 gram roomboter |
30 gram bloem |
500 mililiter (plantaardige) melk |
1 naar smaak peper en zout |
2 eetlepels mosterd (of meer als je dat lekker vindt) |
Vijfschaft met mosterdsaus Werkwijze
Opmerkingen
-Als je rookworst en uitgebakken spek toevoegt aan dit gerecht dan krijg je het klassieke Utrechtse zevenschaft. Ook erg lekker om eens uit te proberen!