Drentse boerenwafels
Heerlijk ontbijten met deze boerenwafels uit Drenthe? Dat kan natuurlijk! Je maakt ze makkelijk volgens onderstaand recept. Boerenwafels zijn eigenlijk wentelteefjes maar dan van beschuit en je maakt gebruik van andere kruiden. Bij dit recept heb ik stukjes appel gebakken als topping maar varieer gerust met fruit dat jij zelf graag wil. Bestrooien met (bruine) basterdsuiker is ook heel erg lekker.
Galerij
Categorie: | Ontbijt De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
2
Portie(s)
Ingrediënten
2 stuks eieren |
4 stuks beschuit |
75 mililiter (plantaardige) melk |
1 theelepel anijszaad (licht vijzelen) |
1 theelepel kaneel |
20 gram roomboter |
1 mespunt zout |
1.2 eetlepels agavesiroop (optioneel) |
Drentse boerenwafels Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere boerenwafels
- Klop de eieren met de melk los.
- Vijzel de anijszaadjeslicht en voeg deze toe samen met de kaneel en het zout. Voeg nu ook eventueel de agavesiroop toe als je het beslag zoeter wil.
- Leg de beschuiten erin en wentel ze door het beslag zodat ze aan alle zijden bedenkt zijn.
- Verhit de roomboter in een koekenpan.
- Bak de beschuiten in de koekenpan, 4-5 minuten per kant op middelhoog vuur.
- Leg de beschuiten op een bord en bestrooi met de gekozen topping.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
- Houd je meer van zoet? Voeg dan 1-2 eetlepels agave siroop toe aan het beslag.