Rozijnenpudding uit Noord Holland
Dit ouderwetse pudding receptje komt oorspronkelijk uit de regio Noord- Holland. Het verraste me hoe lekker dit toetje eigenlijk was. Ik heb er nu 2 ovenschaaltjes van gemaakt en het waren flinke 'toeten' zeg maar. Niet dat ik dat erg vond, daar was het te lekker voor maar ik denk dat dit receptje eerder voor 3 personen is.
Galerij
Categorie: | Nagerechten |
Ingrediënten
Voor
3
Portie(s)
Ingrediënten
100 mililiter melk (liefst volle of halfvolle) |
200 mililiter slagroom |
4 stuks eidooiers |
2 eetlepels witte basterdsuiker |
0.5 stuks vanillestokje |
4 eetlepels boerenjongens (of rozijnen) |
1 stuks appel |
Rozijnenpudding uit Noord Holland Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere pudding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appel en snijd deze in stukjes. Doe de stukjes appel in een pannetje en breng deze aan de kook met 1-2 eetlepels water. Laat de stukjes ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
- Verhit in een andere pan de room, melk en suiker. Laat dit niet koken, alleen verhitten.
- Schraap het merg uit een half vanillestokje.
- Splits de eieren.
- Voeg het vanillemerg, de eidooiers, boerenjongens (of rozijnen) en de appel toe aan het roommengsel. Roer dit goed door elkaar.
- Vet 3 ovenschaaltjes in.
- Verdeel het mengsel over de 3 schaaltjes.
- Bak de puddinkjes in 25 minuten gaar in de oven. Laat ze even afkoelen en smullen maar!
Opmerkingen
Je kan deze puddinkjes zowel warm als koud eten of zelfs een dag van tevoren maken.