Witte eierkoeken

Witte eierkoeken zijn zacht van binnen en knapperig en krokant van buiten. De toplaag breekt als je er in bijt. Het is eigenlijk de macaron van Noord-Brabant! En ook nog eens helemaal niet moeilijk om te maken!

Klaar in

15min

Bereidingstijd

15min

Wachttijd

1u

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 14 Portie(s)

3 stuks eieren
240 gram suiker
2 stuks citroen, rasp
210 gram bloem
10 gram poedersuiker
8 gram maïzena

Witte eierkoeken Werkwijze

    • Verwarm de eieren, suiker en citroenrasp au bain marie tot ongeveer 60 graden. (Door dit proces lost de suiker beter op en zullen de eieren luchtiger opgeklopt kunnen worden, wat een lekkerder resultaat geeft!)
    • Klop dit eimengsel met de mixer goed door.
    • Zeef de bloem, poedersuiker en maïzena hierboven en spatel dit er voorzichtig doorheen (probeer de luchtigheid te behouden!).
    • Doe het beslag in een spuitzak en knip het puntje er van af.
    • Spuit hoopjes beslag op een een met bakpapier beklede bakplaat. Houd genoeg ruimte er tussen, want ze lopen uit!
    • Laat de hoopjes beslag minimaal een uur drogen op kamertemperatuur. (Dit droogproces zorgt dat er een soort 'huidje' op de eierkoek komt zodat ze minder snel scheuren als ze gebakken worden)
    • Verwarm intussen de oven vast voor op 150 graden.
    • Bak de eierkoeken in 15 minuten gaar.
    • Laat even afkoelen op de bakplaat, haal ze er dan voorzichtig af en laat verder afkoelen op een rooster.

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven