Wentelteefjes met gebakken appeltjes

Wentelteefjes... typisch een recept wat super makkelijk te maken is, waarmee je oneindig kan variëren én... het is ook nog eens super lekker! Heerlijk als ontbijt, brunch of lunch!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 8 Serving(s)

3 stuks eieren
400 ml melk
2 tl kaneel (+extra om de appel mee te bestrooien)
5 el roomboter/margarine om in te bakken
2 stuks appel
8 stuks boterhammen
4 el poedersuiker (of meer, dat mag natuurlijk ook!)

Bereidingswijze

    • Klop in een kom de eieren los met de melk en de kaneel.
    • Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes.
    • Verhit een koekenpan op een laag vuur, smelt hierin 1 el boter en bak de appelstukjes langzaam totdat ze zacht zijn. Roer regelmatig om en bestrooi met de extra kaneel.
    • Verhit ook een andere koekenpan op middelhoog vuur. Smelt hierin 0,5 el boter.
    • Haal een boterham door het eimengsel. Zorg dat het mengsel overal zit, maar laat de boterham er niet te lang in, want dan gaat deze scheuren!
    • Wanneer het eimengsel overal zit leg je de boterham voorzichtig in koekenpan. Laat rustig bakken aan één kant.
    • Wanneer de onderkant mooi bruin is, keer je deze om met een spatel en bak je ook de andere kant.
    • Ga zo door tot het eimengsel op is.
    • Serveer de wentelteefjes met de gebakken appeltjes en bestrooi met poedersuiker.

Notes

Dit is typisch een recept dat kinderen al heel snel zelfstandig kunnen maken. Zo wordt koken nog leuker, want dan kan je het samen doen!

Wentelteefjes zijn ideaal om restjes oud brood op te maken.

Be the first to post a review