Paëlla
Zeg je Spanje, dan zeg je paëlla! Met deze heerlijke combi van vlees, vis, groente en rijst is het net of je in Spanje bent. Een fantastisch eenpansgerecht met voor ieder wat wils!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
30min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 stuks ui |
2 teentjes knoflook |
150 gram chorizo |
1 stuks rode paprika |
1 stuks groene paprika |
150 gram kipfilet |
450 gram paëllarijst |
1 liter groentebouillon |
2 tl gerookt paprikapoeder |
400 gram tomatenblokjes (blik) |
100 gram garnalen |
200 gram mosselen (vlees) |
100 gram doperwten (diepvries) |
Paëlla Werkwijze
- Zorg dat je eerst alles gesneden klaar hebt liggen, dan kan je daarna alles één voor één in de pan doen.
- Snipper de ui
- Snijd de knoflook fijn
- Snijd de chorizo in kleine blokjes
- Snijd de paprika in kleine blokjes
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes
- Verhit een droge wokpan en bak hierin de chorizo gaar en een beetje krokant. Schep de blokjes eruit, maar laat het vet erin zitten.
- Fruit in dit vet de ui en knoflook. Voeg dan ook de kip toe en bak deze rondom bruin.
- Voeg de paprikablokjes, het gerookte paprikapoeder en de rijst toe en bak kort even mee tot de rijstkorrels glazig zien.
- Voeg dan 3/4 van de bouillon en de tomatenblokjes toe en laat met deksel op de pan de rijst gaar koken. Roer af en toe door, maar de rijst mag soms wel even aan de bodem vastzitten, dan krijg je wat krokantere rijst.
- Voeg indien nodig wat bouillon toe als het te droog wordt (dit verschilt per keer).
- Wanneer de rijst bijna gaar is (zie verpakking van de rijst) voeg je de garnalen, mosselen en doperwten toe. Laat deze 5 minuten meegaren.
- Roer ook de chorizoblokjes er weer door.
- Serveer met een schijfje citroen en wat peterselie, zodat men naar smaak wat sap of kruiden kan toevoegen.
Opmerkingen
Officieel hoort er zeker ook saffraan bij, maar die had ik niet in huis! Jij wel? Voeg deze dan tegelijk toe met het gerookte paprikapoeder.