Mhamsa
Mhamsa (ook wel berkoukesh genoemd) is een hartige soep in tomatensaus op basis van parelcouscous. Het zit tussen soep en pasta in en is ontzettend veelzijdig te maken!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 scheut olijfolie |
2 stuks ui |
2 tenen knoflook |
250 gram kipfilet |
1 stuks courgette |
1 stuks (punt)paprika |
70 gram tomatenpuree (klein blikje) |
1 cm gember |
0.5 tl kurkuma |
1 snuf zwarte peper |
1 stuks bouillonblokje (kip of groente) |
2 stuks tomaten |
150 gram parelcouscous |
50 gram doperwten (diepvries) |
Mhamsa Werkwijze
- Snipper de ui, schil en snijd de gember fijn en snijd de groente (courgette, paprika en tomaat) in kleine stukjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit de olie.
- Fruit hierin de ui. Pers de knoflook uit boven de pan en fruit mee.
- Voeg de kipfilet blokjes toe en bak rondom even aan. Het vlees hoeft nog niet gaar te worden, dat gebeurt wel met koken.
- Voeg de courgette, paprika en tomatenpuree toe en bak kort aan.
- Voeg de gember, peper en kurkuma toe, roer goed door elkaar.
- Voeg de parelcouscous toe, samen met 1 liter kokend water en het bouillonblokje.
- Voeg ook de tomatenblokjes toe.
- Breng alles aan de kook en laat koken tot de parelcouscous gaar is (zie verpakking, dit kan verschillen per merk). Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de erwten mee en laat meegaren.
- Wanneer je de deksel er af houdt zal het wat meer inkoken en pasta-achtig worden, wanneer de deksel erop blijft is het meer een soep. Ik heb zelf de deksel de helft van de kooktijd erop gehouden om een mix te hebben.
Opmerkingen
Dit gerecht is ideaal om restjes groenten in te verwerken. Wortel of bleekselderij doet het bijv. ook heel goed in mhamsa!