Karamel fudge
Zelf de lekkerste karamel fudge maken is helemaal niet moeilijk en echt super lekker! Dit is een makkelijk recept wat je snel maakt. Je moet alleen wel even geduld hebben als de fudge aan het opstijven is. Je kan ongeveer 24 stuks halen uit dit receptje.
Galerij
Categorie: | Nagerechten |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
Ingrediënten
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram) |
100 gram gezouten roomboter |
1 zakje vanillesuiker |
100 gram lichte basterdsuiker |
Karamel fudge Werkwijze
- Zo maak je deze heerlijke fudge:
- Doe alle ingrediënten in en pan met dikke bodem.
- Verwarm deze op laag tot middelhoog vuur.
- Roer alles goed door elkaar totdat de suiker goed is opgelost.
- Blijf ongeveer 10 minuten goed roeren als het mengsel zachtjes kookt. Zorg ervoor dat je de randjes en de bodem goed meeneemt tijdens het roeren. Het mengsel wordt steeds een beetje dikker. Zet het vuur uit.
- Bekleed een bakvorm (15 x 20) met bakpapier. Dit gaat makkelijk als je het bakpapier eerst natmaakt. Knijp het goed uit en verdeel over je vorm.
- Roer het mengsel nog een keer goed door en verdeel het daarna over je vorm.
- Laat het mengsel eerst op kamertemperatuur afkoelen en zet hem daarna een paar uur in de koelkast om op te stijven. Zelf was ik te ongeduldig en heb de blokjes te snel gesneden. Hierdoor zijn ze niet helemaal mooi rechthoekig geworden. Probeer dus geduld te hebben ;). 3 Tot 4 uur opstijven is zeker nodig.
- Snijd de fudge daarna in mooie rechthoekige blokjes en serveer op een schaaltje.
- Geniet ervan!
Opmerkingen
-hou je van gezouten karamel? Voeg dan na de 10 minuten roeren een eetlepel zoutvlokken (maldon zout) toe aan het mengsel.