Stoofpeertjes

Ik ben echt gék op stoofpeertjes. Heerlijk bij een mooi stukje vlees of stoofpot, maar ook super lekker als toetje. Met een bolletje vanille- of slagroomijs erbij... jammie!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

1.5 kg stoofperen (Gieser Wildeman)
1 liter druivensap
0.5 stuks sinaasappel, alleen de schil
3 stuks kruidnagels
1 stuks kaneelstokje

Bereidingswijze

  1. Dit recept is een kindvriendelijke versie (zonder alcohol). Stoofpeertjes kan je op vele manieren bereiden. Je kan ze zelfs enkel in water laten koken. Maar de kunst is natuurlijk om er een heerlijke zoet/kruidige smaak aan toe te voegen. Dit is mijn versie die altijd een succes is thuis!
    • Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje zitten. Zet de geschilde stoofpeertjes in een pan.
    • Giet het druivensap erbij tot de peertjes mooi onder staan.
    • Steek de kruidnagels in het stuk sinaasappelschil, zo kun je ze later makkelijk terug vinden.
    • Voeg de sinaasappelschil en het kaneelstokje toe aan het sap.
    • Breng alles aan de kook.
    • Laat de stoofpeertjes in 1,5 tot 2 uur zacht koken. Door voorzichtig te prikken met een vork kan je voelen of ze mooi gaar zijn.

Notes

Ik kook altijd een heleboel peertjes tegelijk en vries ze daarna met 4-6 tegelijk in. Door in elk diepvrieszakje een paar scheppen kookvocht toe te voegen kan je ze later altijd met eigen vocht weer opwarmen.

Het kookvocht kan je ook gebruiken als basis voor een sausje. Breng wat kookvocht aan de kook en voeg hier wat maïzena aan toe. 

Be the first to post a review