Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn is een heerlijk zoet gerecht afkomstig uit Beieren in het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Deze pannenkoek is lekker luchtig en licht gekarameliseerd. Je kan de kaiserschmarrn eten als ontbijt, lunch of dessert. Waan je even terug in de bergen en geniet van dit heerlijke gerechtje!
Galerij
Categorie: | Ontbijt Nagerechten |
Ingrediënten
Voor
2
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
2 stuks eieren |
75 gram bloem |
1 zakje vanillesuiker |
125 mililiter melk |
30 gram rozijnen |
1 mespunt zout |
1 naar smaak poedersuiker |
25 gram boter |
Kaiserschmarrn Werkwijze
- Zo maak je deze heerlijke kaiserschmarrn:
- Week de rozijnen 10 minuten in water dat net van de kook af is. Giet af in een zeef en laat goed uitlekken.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten op met een mespuntje zout tot de eiwitten stijf zijn.
- Mix de bloem, melk, eigelen en vanillesuiker tot een glad mengsel.
- Spatel de eiwitten in 2 keer voorzichtig door het mengsel.
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg het gehele mengsel in een keer toe aan de pan. Bak dit 6-7 minuten. Verdeel tijdens het bakken de rozijnen over dit geheel.
- Verdeel de pannenkoek met een spatel in vier kwarten. Draai deze 1 voor 1 om en bak de andere kant van de pannenkoek nog 3-4 minuten.
- Maak met behulp van een spatel stukjes van de pannenkoek en bak de stukjes nog ongeveer 3 minuten omscheppend gaar.
- Verdeel de stukjes over 2 borden. Bestrooi met de poedersuiker.
- Eet smakelijk!