Dadelcake
Deze kruidige en smeuïge cake met dadels en pecannoten is echt onwijs lekker. Heerlijk bij de koffie of thee!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
40min
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
15
Portie(s)
100 gram roomboter (op kamertemperatuur) |
100 gram bruine basterdsuiker |
1 tl vanille extract |
1 snuf zout |
4 stuks eieren |
120 gram bloem |
1 tl bakpoeder |
2 tl koekkruiden |
150 gram dadels (zonder pit, gehakt) |
50 gram pecannoten (gehakt) |
15 stuks hele pecannoten |
1 el honing (optioneel, naar smaak) |
Dadelcake Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet een brownie bakvorm (29x19cm) in en bekleed deze met bakpapier.
- Mix in een kom de roomboter, basterdsuiker, het vanille extract en het zout goed door elkaar.
- Voeg de eieren hier 1 voor 1 aan toe.
- Spatel vervolgens de bloem, het bakpoeder en de koekkruiden hier doorheen.
- Roer tot slot de dadels en gehakte pecannoten door het beslag.
- Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in 30-40 minuten gaar.
- Laat volledig afkoelen.
- Verdeel de 15 hele pecannoten over de cake. Je kan ze vastplakken met een druppeltje honing.
- Optioneel: besprenkel de gehele cake met honing.
- Snijd in 15 blokjes en serveer.
Opmerkingen
Geen fan van pecannoten? Vervang deze voor noten naar voorkeur.