Dadelcake

Deze kruidige en smeuïge cake met dadels en pecannoten is echt onwijs lekker. Heerlijk bij de koffie of thee!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 15 Serving(s)

100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
100 gram bruine basterdsuiker
1 tl vanille extract
1 snuf zout
4 stuks eieren
120 gram bloem
1 tl bakpoeder
2 tl koekkruiden
150 gram dadels (zonder pit, gehakt)
50 gram pecannoten (gehakt)
15 stuks hele pecannoten
1 el honing (optioneel, naar smaak)

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 160 graden.
    • Vet een brownie bakvorm (29x19cm) in en bekleed deze met bakpapier.
    • Mix in een kom de roomboter, basterdsuiker, het vanille extract en het zout goed door elkaar.
    • Voeg de eieren hier 1 voor 1 aan toe.
    • Spatel vervolgens de bloem, het bakpoeder en de koekkruiden hier doorheen.
    • Roer tot slot de dadels en gehakte pecannoten door het beslag.
    • Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in 30-40 minuten gaar.
    • Laat volledig afkoelen.
    • Verdeel de 15 hele pecannoten over de cake. Je kan ze vastplakken met een druppeltje honing.
    • Optioneel: besprenkel de gehele cake met honing.
    • Snijd in 15 blokjes en serveer.

Notes

Geen fan van pecannoten? Vervang deze voor noten naar voorkeur.

Be the first to post a review