Zomerfruitcake
Zeg nou eerlijk: deze zomerfruitcake ziet er toch prachtig uit? En hij smaakt ook heerlijk! Fris, kruidig, zoet en lekker luchtig. Proef de zomer!
Klaar in
15min
Bereidingstijd
45min
Wachttijd
15min
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
70 gram roomboter |
100 gram kristalsuiker |
5 gram vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract |
2 stuks eieren |
200 gram ricotta |
1 stuks citroen (rasp) |
120 gram bloem |
7 gram bakpoeder |
2 eetlepels blaadjes salie, grof gehakt |
1 heleboel verschillende soorten zomerfruit, naar eigen smaak en keuze |
Zomerfruitcake Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een springvorm van 20 cm in met boter of bakspray.
- Klop de boter samen met de suiker en vanillesuiker romig.
- Voeg hier één voor één de eieren aan toe (voeg het volgende ei pas toe als het eerste goed is opgenomen).
- Klop de ricotta en citroenrasp erdoorheen.
- Zeef boven de kom de bloem met het bakpoeder en spatel dit door het beslag heen.
- Spatel tot slot de salie door het beslag heen.
- Schep het beslag in de springvorm.
- Snijd het grote fruit wat kleiner en verdeel het willekeurig over het beslag. Je hoeft het fruit niet aan te duwen, het zakt vanzelf in de cake.
- Zet de cake in de oven en bak in 40-45 minuten gaar.
- Laat de cake afkoelen en bestrooi vlak voor het opdienen met poedersuiker.
Opmerkingen
Wanneer de cake nog een beetje warm is, is het heerlijk, maar ook gekoeld is dit een aanrader: bewaar deze cake daarom in de koelkast.