Kaneelkoekjes

Deze koekjes zijn simpel en eenvoudig, maar zo ontzettend lekker! 

Klaar in

10min

Bereidingstijd

15min

Wachttijd

10min

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 2 Dozijn(en)

Koekdeeg

90 gram roomboter (op kamertemperatuur)
240 gram suiker
3 tl vanille extract
2 stuks eieren
360 gram bloem
2 tl bakpoeder
1 snuf zout
0.5 tl kaneelpoeder

Buitenkant

2 el suiker
1 el kaneelpoeder

Kaneelkoekjes Werkwijze

    • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    • Klop de boter en de suiker romig met een mixer.
    • Voeg dan het vanille extract toe en klop even door.
    • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe (voeg het tweede ei pas toe als de eerste volledig is opgenomen).
    • Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, het zout en de kaneelpoeder.
    • Spatel het bloemmengsel door het beslag heen en kneed het goed door tot een soepel deeg.
    • Verdeel het deeg in ongeveer 20-24 gelijke stukken.
    • Draai balletjes van het deeg.
    • Meng in een diep bord de suiker en kaneel voor de buitenkant.
    • Rol elk balletje door de kaneelsuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar, want ze lopen wat uit.
    • Druk de balletjes iets plat. 
    • Bak ze in de oven in ongeveer 15 minuten gaar.
    • Laat ze even afkoelen voor je je tanden er in zet!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven