Kaneelkoekjes
Deze koekjes zijn simpel en eenvoudig, maar zo ontzettend lekker!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
15min
Wachttijd
10min
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
2
Dozijn(en)
Koekdeeg
90 gram roomboter (op kamertemperatuur) |
240 gram suiker |
3 tl vanille extract |
2 stuks eieren |
360 gram bloem |
2 tl bakpoeder |
1 snuf zout |
0.5 tl kaneelpoeder |
Buitenkant
2 el suiker |
1 el kaneelpoeder |
Kaneelkoekjes Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Klop de boter en de suiker romig met een mixer.
- Voeg dan het vanille extract toe en klop even door.
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe (voeg het tweede ei pas toe als de eerste volledig is opgenomen).
- Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, het zout en de kaneelpoeder.
- Spatel het bloemmengsel door het beslag heen en kneed het goed door tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in ongeveer 20-24 gelijke stukken.
- Draai balletjes van het deeg.
- Meng in een diep bord de suiker en kaneel voor de buitenkant.
- Rol elk balletje door de kaneelsuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar, want ze lopen wat uit.
- Druk de balletjes iets plat.
- Bak ze in de oven in ongeveer 15 minuten gaar.
- Laat ze even afkoelen voor je je tanden er in zet!