mango sorbetijs zonder ijsmachine

In de zomer is er soms niks lekker dan een fris bolletje ijs. En wat is er nou leuker om deze zelf te maken? Duik in de middag even de keuken in en na een paar uurtjes heb je dit lekkere zelfgemaakte ijs; zonder dat je een ijsmachine nodig hebt!

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten

Ingrediënten

Voor 8 Person(s)

Ingrediënten

1 kilo mango stukjes
300 mililiter water
250 gram witte basterdsuiker

Bereidingswijze

    • Maak de mango's schoon en pureer de stukjes mango met een blender of staafmixer.
    • Doe de mangopuree in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel de mangopuree door de zeef in een bak die in de vriezer kan. 
    • Maak een suikersiroop door het water tegen de kook aan te brengen en de basterdsuiker hierin op te lossen. 
    • Koel de siroop zo snel mogelijk terug (zet deze in koud water met ijsblokjes). 
    • Meng de suikersiroop goed met de mangopuree en zet de bak in de vriezer.
    • Roer het mengsel met een vork goed door na 30- 60 en 90 minuten. 
    • Mix het mengsel na 120 minuten nog 1 x goed door, nu met een hand- of staafmixer. 
    • Zet het ijs nog 1-2 uur in de vriezer en smullen maar!
  1.  

Notes

  • Varieer met fruit wat je in huis hebt of wat je lekker vindt. Het kan zijn dat je iets meer suiker moet toevoegen aan je siroop als je zuurder fruit gebruikt. 

Be the first to post a review