Sticky volkoren kaneelbroodjes
Deze kaneelbroodjes zijn een lekkere aanvulling bij je (Paas) brunch. Goedgevuld en lekker sticky. Om je vingers bij af te likken.
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
8
Partij(en)
Voor het deeg
250 gram volkoren speltmeel |
175 gram Griekse yoghurt |
1 eetlepel honing |
1 theelepel bakpoeder |
1 eetlepel zonnebloemolie |
1 snuf zout |
1 theelepel gemalen kaneel |
Voor de vulling
2 eetlepels bruine suiker |
20 gram roomboter |
1 eetlepel gemalen kaneel |
30 gram pecannoten |
30 gram rozijnen |
Voor het glazuur
0.5 stuks citroen |
200 gram gezeefde poedersuiker |
Sticky volkoren kaneelbroodjes Werkwijze
- We beginnen met het maken van het deeg
- Doe het speltmeel in een mengkom. Voeg hier het zout, bakpoeder en kaneel aan toe en meng dit door elkaar.
- Voeg de Griekse yoghurt, honing en zonnebloemolie toe en meng het geheel tot een deegbal.
- Dek de kom met het deeg af en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Tijdens het rusten van het deeg maak je de vulling
- Week de rozijnen 5 minuten in water dat net van de kook af is en laat deze daarna goed uitlekken.
- Smelt de boter in een pan.
- Hak de pecannoten grof.
- Voeg de pecannoten, uitgelekte rozijnen, bruine suiker en kaneel aan de gesmolten boter toe.
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 0,5 centimeter.
- Bestrijk de deeglap met de vulling. Houd bij de boven en onderrand 2 centimeter vrij met de vulling.
- Rol de lap op en snij de rol in 8 gelijke stukken van ongeveer 3 centimeter breed.
- Vet een ovenschaal licht in en leg de kaneelbroodjes tegen elkaar aan in de ovenschaal.
- Bestrijk de broodjes met melk.
- Bak de broodjes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
- Glazuur maken
- Zeef de poedersuiker
- Meng het water en het sap van een halve citroen door de poedersuiker
- Voeg wat meer water toe als het glazuur te dik is of wat meer poedersuiker als het glazuur te dun is.
- Met een lepel kun je het glazuur over de kaneelbroodjes verdelen.