Sticky volkoren kaneelbroodjes

Deze kaneelbroodjes zijn een lekkere aanvulling bij je (Paas) brunch. Goedgevuld en lekker sticky. Om je vingers bij af te likken. 

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Voor 8 Batch(es)

Voor het deeg

250 gram volkoren speltmeel
175 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel honing
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel zonnebloemolie
1 snuf zout
1 theelepel gemalen kaneel

Voor de vulling

2 eetlepels bruine suiker
20 gram roomboter
1 eetlepel gemalen kaneel
30 gram pecannoten
30 gram rozijnen

Voor het glazuur

0.5 stuks citroen
200 gram gezeefde poedersuiker

Bereidingswijze

  1. We beginnen met het maken van het deeg
    • Doe het speltmeel in een mengkom. Voeg hier het zout, bakpoeder en kaneel aan toe en meng dit door elkaar. 
    • Voeg de Griekse yoghurt, honing en zonnebloemolie toe en meng het geheel tot een deegbal.
    • Dek de kom met het deeg af en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. 
  2. Tijdens het rusten van het deeg maak je de vulling
    • Week de rozijnen 5 minuten in water dat net van de kook af is en laat deze daarna goed uitlekken. 
    • Smelt de boter in een pan.
    • Hak de pecannoten grof. 
    • Voeg de pecannoten, uitgelekte rozijnen, bruine suiker en kaneel aan de gesmolten boter toe. 
  3. Verwarm de oven op 175 graden.
    • Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 0,5 centimeter. 
    • Bestrijk de deeglap met de vulling. Houd bij de boven en onderrand 2 centimeter vrij met de vulling. 
    • Rol de lap op en snij de rol in 8 gelijke stukken van ongeveer 3 centimeter breed. 
    • Vet een ovenschaal licht in en leg de kaneelbroodjes tegen elkaar aan in de ovenschaal.
    • Bestrijk de broodjes met melk. 
    • Bak de broodjes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven gaar. 
  4. Glazuur maken
    • Zeef de poedersuiker
    • Meng het water en het sap van een halve citroen door de poedersuiker
    • Voeg wat meer water toe als het glazuur te dik is of wat meer poedersuiker als het glazuur te dun is. 
    • Met een lepel kun je het glazuur over de kaneelbroodjes verdelen. 

Be the first to post a review