Sticky volkoren kaneelbroodjes

Deze kaneelbroodjes zijn een lekkere aanvulling bij je (Paas) brunch. Goedgevuld en lekker sticky. Om je vingers bij af te likken. 

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Voor 8 Partij(en)

Voor het deeg

250 gram volkoren speltmeel
175 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel honing
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel zonnebloemolie
1 snuf zout
1 theelepel gemalen kaneel

Voor de vulling

2 eetlepels bruine suiker
20 gram roomboter
1 eetlepel gemalen kaneel
30 gram pecannoten
30 gram rozijnen

Voor het glazuur

0.5 stuks citroen
200 gram gezeefde poedersuiker

Sticky volkoren kaneelbroodjes Werkwijze

  1. We beginnen met het maken van het deeg
    • Doe het speltmeel in een mengkom. Voeg hier het zout, bakpoeder en kaneel aan toe en meng dit door elkaar. 
    • Voeg de Griekse yoghurt, honing en zonnebloemolie toe en meng het geheel tot een deegbal.
    • Dek de kom met het deeg af en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. 
  2. Tijdens het rusten van het deeg maak je de vulling
    • Week de rozijnen 5 minuten in water dat net van de kook af is en laat deze daarna goed uitlekken. 
    • Smelt de boter in een pan.
    • Hak de pecannoten grof. 
    • Voeg de pecannoten, uitgelekte rozijnen, bruine suiker en kaneel aan de gesmolten boter toe. 
  3. Verwarm de oven op 175 graden.
    • Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 0,5 centimeter. 
    • Bestrijk de deeglap met de vulling. Houd bij de boven en onderrand 2 centimeter vrij met de vulling. 
    • Rol de lap op en snij de rol in 8 gelijke stukken van ongeveer 3 centimeter breed. 
    • Vet een ovenschaal licht in en leg de kaneelbroodjes tegen elkaar aan in de ovenschaal.
    • Bestrijk de broodjes met melk. 
    • Bak de broodjes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven gaar. 
  4. Glazuur maken
    • Zeef de poedersuiker
    • Meng het water en het sap van een halve citroen door de poedersuiker
    • Voeg wat meer water toe als het glazuur te dik is of wat meer poedersuiker als het glazuur te dun is. 
    • Met een lepel kun je het glazuur over de kaneelbroodjes verdelen. 

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven