Ontbijttaart peer-pecan
Ben je klaar met elke dag hetzelfde ontbijt? Probeer deze makkelijke ontbijttaart eens! Smeuïg, vol van smaak en gezond. Een perfecte start van de dag!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
30min
Wachttijd
15min
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
4
Portie(s)
50 gram havermout |
1 eetlepel kaneel |
1 eetlepel koekkruiden |
30 gram rozijnen |
20 gram pecannoten |
3 stuks eieren |
1 stuks banaan |
10 gram honing |
1 theelepel vanille extract, optioneel |
1 stuks peer (hard genoeg om te raspen) |
Ontbijttaart peer-pecan Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Hak of breek de pecannoten grof.
- Meng de havermout, kaneel, koekkruiden, rozijnen en pecannoten door elkaar.
- Mix de eieren, banaan, honing en vanille extract met een staafmixer of keukenmachine goed door elkaar.
- Meng het eiermengsel door het havermoutmengsel en roer heel goed door elkaar.
- Rasp de peer en meng de geraspte peer door het beslag heen.
- Bekleed een springvorm van 20cm met bakpapier en vet de vorm in.
- Doe het beslag in de springvorm en zet de taart in de oven. Bak 30 minuten.
- Laat de taart afkoelen voor je deze snijdt.
Opmerkingen
Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de taart. En heb je geen peer in huis? Appel werkt ook prima!
De taart is ook prima in te vriezen. Maak 'm vooraf, snijd in de porties die je wilt en vries ze apart verpakt in aluminiumfolie in. Zo kun je op elk moment in de week genieten van deze heerlijke ontbijttaart!