Gierst-ontbijtje
Gierst is een glutenvrije graansoort en is weer eens wat anders als ontbijt maar verrassend lekker. Echt het proberen waard! Gierst is rijk aan magnesium wat goed is voor je hart en bloedvaten.
Klaar in
25min
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
1
Portie(s)
Ingrediënten
40 gram gierst |
250 mililiter (plantaardige) melk |
1 theelepel kaneel |
40 gram rozijnen |
1 eetlepel 100% pindakaas |
30 gram blauwe bessen |
1 handje amandelschaafsel |
Gierst-ontbijtje Werkwijze
- Doe de gierst in een zeef en was deze goed onder de kraan.
- Doe de gierst in een pan, voeg de (plantaardige) melk toe en breng het geheel aan de kook. Roer regelmatig zodat de melk niet kan aanbranden. Kook de gierst op zacht vuur in ongeveer 20 minuten gaar.
- Voeg de laatste 2 minuten de rozijnen toe.
- Haal de pan van het vuur. Voeg de kaneel en de pindakaas toe en roer goed door elkaar.
- Doe de gierstpap in een bordje en voeg de bosbessen en amandelschaafsel toe.
- Klaar is je ontbijtje, eet smakelijk!
Opmerkingen
-Als je van een dunnere pap houd kan je meer melk toevoegen.
-Vervang de blauwe bessen door ander fruit wat je lekker vindt bijvoorbeeld banaan, aardbeien, frambozen, peer. Allemaal lekker!
-Vervang de rozijnen door cranberries voor een andere variatie.