prei-pastinaaksoep
Pastinaak is een vergeten groente zeggen ze maar zodra ik ze in de winkel zie liggen probeer ik er weer iets lekkers mee te maken. Zo ook deze soep van pastinaak en prei, boordevol groente! Lekker als lunch- of hoofdgerecht.
Klaar in
20min
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
1 stuks ui |
2 tenen knoflook |
3 stuks pastinaak |
3 stengels prei |
2 stuks groentebouillon blokjes |
1 liter water |
200 mililiter kookroom |
1 naar smaak peper en zout |
1 eetlepel olijfolie om in te bakken |
30 gram amandelschaafsel |
prei-pastinaaksoep Werkwijze
- Snipper de ui
- Hak de knoflook fijn
- Verwarm op middelhoog vuur in een grote pan de olijfolie en fruit de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten aan.
- Maak de prei schoon, snijd de stengels in halve ringen en voeg de prei toe aan het ui/ knoflook mengsel. Bak dit een paar minuten mee.
- Maak de pastinaken schoon en snij deze in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter.
- Voeg de pastinaakstukjes en de tijm toe aan het prei-ui-knoflook. Bak het geheel ongeveer 5 minuten door op middelhoog vuur.
- Voeg de groente bouillonblokjes toe en het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10-15 minuten doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de kookroom toe en laat nog 1-2 minuutjes zachtjes doorkoken.
- Haal de pan van het vuur. Voeg nog een lepel tijm toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met wat amandelschaafsel.
- Eet smakelijk!