Spinaziesoep

Een supermakkelijk, supergezond en licht soepje, heerlijk als lunch!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 2 Serving(s)

1 stuks ui
1 teentje knoflook
1 scheutje zonnebloemolie of olijfolie
200 gram verse spinazie
1 stuks groentebouillonblokje
1 scheutje (kook)room of crème fraiche
2 stuks eieren, gekookt

Bereidingswijze

    • Pel en snipper de ui.
    • Snijd de knoflook fijn.
    • Verwarm de olie. Fruit hierin de ui en knoflook.
    • Voeg de spinazie toe en roerbak kort even mee.
    • Voeg kokend water toe tot de spinazie voor de helft onder water staat. Doe hier ook het bouillonblokje bij.
    • Laat de spinazie in ongeveer 5-10 minuten gaar koken. 
    • Voeg de room toe. Pureer de soep met een staafmixer. 
    • Schenk de soep in kommen. Snijd de eieren fijn en verdeel de ei stukjes over de kommen.
    • Eet smakelijk!

Notes

Geen fan van ei? Probeer dan uitgebakken spekjes of zalmsnippers!

Be the first to post a review