Robuuste knapperige zadencrackers
Wil je ook deze lekkere knapperige koolhydraatarme zadencrackers maken. Kijk snel verder voor het recept. Beleg ze naar keuze of eet ze zo als tussendoortje.
Klaar in
20min
Bereidingstijd
1u
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
12
Portie(s)
Ingrediënten
100 gram zonnebloempitten |
100 gram pompoenpitten |
100 gram sesamzaadjes |
150 gram lijnzaad |
1 theelepel (grijs) zeezout |
60 gram havermout |
350 mililiter koud water |
Robuuste knapperige zadencrackers Werkwijze
- Maal de havermout fijn tot havermeel in een keukenmachine.
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer goed door elkaar.
- Laat het geheel 15 minuten staan. De zaden hebben deze tijd nodig om het water op te nemen.
- Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Spreid het geheel gelijkmatig uit over de bakplaat. Ik doe dit zelf met een kunststof spatel.
- Breng met de kopse kant van de spatel alvast de naden van de crackers aan. Dit gaat het makkelijkst voor het bakken. Je kan ze zo groot of klein maken als je zelf wil.
- Bak de crackers 30- 40 minuten in de oven.
- Snij met een mes de naden door en draai de crackers om. Doe dit voorzichtig. Ze zijn nog niet zo stevig.
- Bak de crackers aan de andere kant nog 10- 15 minuten en schakel daarna de oven uit.
- Laat de crackers afkoelen in de uitgeschakelde oven.
Opmerkingen
-Deze crackers blijven 3-4 dagen lekker knapperig in een goed afsluitbare trommel.