Loie-wiew'n-kost luie-wijven-kost
Loie-wiew'n-kost. Wát zeg je? Jazeker, we zijn in Drenthe! En daar staat deze loie-wiew'n-kost regelmatig op tafel. Een super snel (daarom de verwijzing naar luie wijven) gerecht van heerlijke boekweitpap gezoet met stroop en suiker. Traditioneel ook met spek, maar ik maakte een vegetarische variant met cashewnoten en rozijnen. Een groot succes thuis!
Bereidingstijd
10min
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
500 ml melk |
1 snuf zout |
50 gram roomboter |
200 gram boekweitmeel |
40 gram rozijnen |
1 flinke hand cashewnoten, ongezouten en geroosterd |
naar smaak stroop |
naar smaak bruine basterdsuiker |
Loie-wiew'n-kost luie-wijven-kost Werkwijze
- Giet de melk met de snuf zout in een pan en breng aan de kook.
- Smelt ondertussen in een andere pan op laag vuur de roomboter.
- Voeg geleidelijk het boekweitmeel toe aan de melk en blijf continu roeren tot er een dikke pap ontstaat.
- Roer de rozijnen erdoor en laat even mee opwarmen, zodat ze kunnen wellen in de pap.
- Verdeel de pap over 4 kommen en maak een kuiltje in het midden.
- Giet de gesmolten boter in de kuiltjes en voeg overal wat cashewnoten toe.
- Breng op smaak met stroop en bruine basterdsuiker.