Kerriesoep
Deze romige soep is een heerlijk avondmaaltijd die het hele jaar door gegeten kan worden! Lekker met een stukje (stok)brood erbij.
Klaar in
10min
Bereidingstijd
20min
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 stuks ui |
1 stuks prei |
2 teentjes knoflook |
2 cm verse gember |
500 gram kruimige aardappelen |
2 el kerriepoeder |
1 stuks bouillonblokje |
1 el olie (zonnebloem of olijf) |
1 zakje kokoscrème (50 gram) |
1 liter water |
Kerriesoep Werkwijze
- Snipper de ui, snijd de prei in halve ringen en snijd de knoflook en de gember fijn.
- Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes (hoe kleiner gesneden, hoe sneller de soep klaar is).
- Verhit wat olie in een (soep)pan.
- Fruit hierin de ui tot deze glazig is.
- Voeg de prei toe en bak kort mee.
- Voeg dan de knoflook en gember toe en bak kort mee.
- Voeg dan de aardappelen en de kerriepoeder toe en roer goed door. Bak kort mee.
- Blus het geheel af met 1 liter water. Voeg het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat de aardappelen ongeveer 15 minuten koken.
- Voeg nu de kokoscrème toe, roer goed door en laat de soep nog ongeveer 5 minuten koken tot de aardappelen goed gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Serveer met verse peterselie en (stok)brood. Eet smakelijk!