Karnemelksepap
Goningse karnemelkse pap is een echt oud Hollands gerecht. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik van pappen hou. Rijstepap, griesmeel pap, gortepap, havermoutpap, teffepap etc. Allemaal even lekker, zo ook deze karnemelk variant. Verassend lekker en fris.
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
2
Portie(s)
Ingrediënten
500 mililiter karnemelk |
30 gram bloem |
30 gram rozijnen |
30 gram gedroogde pruimen |
100 mililiter (plantaardige) melk |
1 mespunt zout |
0.5 theelepel gemalen kaneel |
Karnemelksepap Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere pap:
- Snijd de pruimen in stukjes en wel deze samen met de rozijnen in heet water.
- Maak in een steelpannetje een papje van de melk met de bloem en breng dit aan de kook.
- Voeg langzaam de karnemelk toe en breng dit al roerend met een garde aan de kook.
- Giet de rozijnen/ pruimen af in een zeef en voeg deze toe aan de pap. Voeg het zout en de kaneel toe eb roer met de garde goed door elkaar.
- Verdeel de pap over 2 kommen.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Houd je van een zoete pap? Voeg dan een lepel honing, agavesiroop, stroop of suiker toe.
-Voeg eventueel een theelepel kaneel toe.