Rijstsoep
In deze koude maanden kan een flinke kom soep heel erg lekker zijn. Deze soep zit vol met groente en is lekker voedend en verwarmend. Kruip met een dekentje op de bank met deze heerlijke soep en geniet van deze tijd van het jaar.
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
2
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
100 gram basmati rijst |
1 liter groentebouillon |
1 theelepel kurkuma |
1 theelepel gemalen komijn |
1 stukje verse gember |
60 gram mungbonen |
1 teentje knoflook |
1 stuks winterpeen |
1 stengel bleekselderij |
1 naar smaak peper en zout |
2 takjes verse koriander |
2 eetlepels olijfolie om in te bakken |
Rijstsoep Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere rijstsoep:
- Week de avond van te voren de mungbonen in ruim water.
- Hak de knoflookteentjes fijn.
- Snijd de gember fijn.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd in stukjes.
- Rasp de wortel en hak in stukjes.
- Verhit de olie in een soeppan.
- Fruit de gehakte knoflook ca. 2 minuutjes.
- Voeg de wortel, gember en bleekselderij toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de kruiden toe en en bak een minuutje mee.
- Giet de bonen af in een vergiet en spoel ze goed schoon onder stromend water.
- Was de rijst.
- Doe de bonen en de rijst bij de groente in de pan.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep in ongeveer 20 minuten gaar.
- Schep de soep in 2 grote kommen en garneer met verse koriander.
- Eet smakelijk!