Raapstelensoep met tuinerwten

Tijd voor weer een lekker soepje. Deze keer eentje met raapstelen! Raapstelen zijn een echte voorjaarsgroente. Ze zijn verkrijgbaar van maart tot juni. Goed om daar dus lekker van te genieten als ze te koop zijn. Door de tuinerwten krijgt deze soep een wat zoete ondertoon, erg lekker als je het mij vraagt. 

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 1 Batch(es)

Ingrediënten

1 stuks ui
2 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
250 gram raapstelen
400 gram tuinerwten (diepvries)
800 mililiter groentebouillon (zelfgetrokken)
200 mililiter kookroom
1 naar smaak peper en zout
2 eetlepels olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Zo maak je deze lekkere soep:
    • Snipper de ui.
    • Hak de knoflooktenen fijn.
    • Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ook deze fijn. 
    • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui op middelhoog vuur ca 5 minuten tot de ui glazig is. 
    • Voeg de gehakte knoflook en de gehakte rozemarijnblaadjes toe en bak 3 minuten mee. 
    • Hak de raapstelen grof en voeg toe aan de pan. Roer even goed door.
    • Doe de bouillon en de tuinerwten erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 minuten doorkoken.
    • Pureer de soep met een staafmixer.
    • Doe de kookroom erbij en kook nog 2 minuten zachtjes door. 
    • Breng op smaak met peper en zout en serveer.
  2. Klaar is je heerlijke raapstelensoep!
  3. Lekker met een sneetje knapperig brood.

Notes

Ik maak bijna welke weer zelf groentebouillon door de afsnijdsels van groente van de afgelopen week te laten trekken. Je soep krijg zo elke keer een andere smaak omdat je de afgelopen week verschillende groentes hebt gebruikt. 

Ik gebruik hiervoor dit recept: https://www.culinea.nl/recepten/zelfgemaakte-groentebouillon/

De bouillon vries ik in of ik maak gelijk een soepje die ik gebruik als lunch voor de rest van de week, lekker makkelijk en lekker!

 

Be the first to post a review