Vruchtenbrood
Soms heb je gewoon zin in iets lekkers. Iets anders dan een boterham met kaas maar wel (vrij) gezond zodat je de dag goed kan beginnen. Maak dan eens dit vruchtenbrood.
Klaar in
20min
Bereidingstijd
45min
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
10
Portie(s)
Ingrediënten
100 gram havermout |
200 gram speltbloem |
50 gram amandelschaafsel |
50 gram bruine suiker |
375 gram (grof gehakt) tutti frutti (of ander gedroogd fruit) |
7 gram bakpoeder |
1 theelepel kaneel |
1 stuks ei (losgeklopt) |
300 mililiter (halfvolle) melk |
1 mespunt zout |
extra benodigdheden
1 standaard cakevorm |
Vruchtenbrood Werkwijze
- Wel de havermout 10 minuten in de melk in een grote kom. Dit zijn de natte ingrediënten.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en kaneel in een andere kom. Dit zijn de droge ingrediënten.
- Hak de tutti frutti in stukjes. Ik gebruikte hiervoor de keukenmachine.
- Klop het ei los.
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer dit goed door.
- Voeg het losgeklopte ei, het zout, de bruine suiker, het amandelschaafsel en de tutti frutti stukjes toe en roer goed door tot een mooi beslag.
- Stort het beslag in de ingevette cakevorm en bak het vruchtenbrood in ca. 45 minuten goudbruin. Het brood is klaar wanneer je satéprikker er droog uitkomt na de baktijd. Verleng anders de baktijd met een paar minuten en kijk dan nog eens.
Opmerkingen
Tip; bak het brood in het weekend. Snijd het brood als het is afgekoeld in sneetjes in vries deze in. Zo kan je de hele week van dit brood genieten!
Ook bij een uitgebreide brunch mag dit brood niet ontbreken. Lekker met een laagje roomboter. Geniet ervan!