Vruchtenbrood

Soms heb je gewoon zin in iets lekkers. Iets anders dan een boterham met kaas maar wel (vrij) gezond zodat je de dag goed kan beginnen. Maak dan eens dit vruchtenbrood. 

 

 

Klaar in

20min

Bereidingstijd

45min

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Voor 10 Portie(s)

Ingrediënten

100 gram havermout
200 gram speltbloem
50 gram amandelschaafsel
50 gram bruine suiker
375 gram (grof gehakt) tutti frutti (of ander gedroogd fruit)
7 gram bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 stuks ei (losgeklopt)
300 mililiter (halfvolle) melk
1 mespunt zout

extra benodigdheden

1 standaard cakevorm

Vruchtenbrood Werkwijze

    • Wel de havermout 10 minuten in de melk in een grote kom. Dit zijn de natte ingrediënten. 
    • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    • Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
    • Zeef de bloem met het bakpoeder en kaneel in een andere kom. Dit zijn de droge ingrediënten.
    • Hak de tutti frutti in stukjes. Ik gebruikte hiervoor de keukenmachine. 
    • Klop het ei los. 
    • Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer dit goed door. 
    • Voeg het losgeklopte ei, het zout, de bruine suiker, het amandelschaafsel en de tutti frutti stukjes toe en roer goed door tot een mooi beslag. 
    • Stort het beslag in de ingevette cakevorm en bak het vruchtenbrood in ca. 45 minuten goudbruin. Het brood is klaar wanneer je satéprikker er droog uitkomt na de baktijd. Verleng anders de baktijd met een paar minuten en kijk dan nog eens.

Opmerkingen

Tip; bak het brood in het weekend. Snijd het brood als het is afgekoeld in sneetjes in vries deze in. Zo kan je de hele week van dit brood genieten!

Ook bij een uitgebreide brunch mag dit brood niet ontbreken. Lekker met een laagje roomboter.  Geniet ervan!

Beoordelingen 5/5

Lekker!

27 nov 2022

Beoordeling toevoegen