Tomaten-linzensoep

Soms heb je zin in een kom warme, voedzame soep. Dan is deze soep een aanrader! De combinatie met komijn is heerlijk kruidig en door de linzen is het een stevige maaltijdsoep. 

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

2 uien
1 teen knoflook
200 gram rode linzen
3 blikken tomatenblokjes
1 blokje runderbouillon
3 tl komijn

Bereidingswijze

    • Pel en snipper de ui.
    • Snijd de knoflook fijn.
    • Spoel de linzen af en laat uitlekken.
    • Verwarm olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg, als de ui zacht wordt, de komijn toe en roer goed door. Het begint nu heerlijk te ruiken!
    • Voeg de linzen toe en bak kort even mee.
    • Voeg kokend water toe tot de linzen nét onder staan. Voeg ook het bouillonblokje toe, doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten koken tot de linzen gaar zijn. (houd de pan in de gaten, soms moet je wat water toevoegen om te voorkomen dat de linzen droog koken)
    • Voeg de blikjes tomatenblokjes toe en laat nog ongeveer 30 minuten doorkoken.
    • Schep in kommen en garneer met de koriander. Eet smakelijk! 

Notes

Houd je niet van koriander? Ook zonder smaakt de soep heerlijk!

Reviews 5/5

Superlekker, supermakkelijk. Daarom al vaak gemaakt

31 okt 2023

Add review